Fun Lovin’ Criminals избраха подгряваща българска група за концерта си в София

„Лошите момчета“ от Ню Йорк избраха коя българска банда да подгрява концерта им в София. Изборът им падна на една от най-актуалните рок групи у нас – Der Hunds.

Концертът на Fun Lovin’ Criminals е на 17 декември в столичната зала „Универсиада“. Веднага след концерта в бар RockIt ще има афтър парти, на което Huey ще миксира на пулта и заедно с останалите от бандата ще направят невероятно диджей сет парти.

Der Hunds е създадена през пролетта на 2003 от Боби Косатката, който и до момента е неин вокал. След известни промени днес Der Hunds забиват в състав: китари Мартин Евстатиев и Деян Петков, а зад барабаните е Иво Пифа. Всички музиканти от групата имат сериозен бекграунд с други формации, но събирането им в Der Hunds се оказва вярната формула.

През годините Der Hunds получават признание не само от родната публика, но и на международната сцена. На 16 май 2011 бандата печели 1-во място в конкуренция с 312 български и чужди групи в Конкурса за непопулярна група на Elevation Festival. Наградата е участие на фестивала като подгряваща група. Така на Elevation Festival 2012 те подгряват на главната сцена на фестивала за Cypress Hill, Erykah Badu и Sean Paul.

Групата не пропуска и редица други мащабни музикални събития у нас, като изданията на Spirit of Burgas през 2011 и 2013. Бандата подгрява и феновете на Guns N’ Roses, Ugly Kid Joe, Kaiser Chiefs, Within Temptation на сцената на фестивала Sofia Rocks 2012. През 2013 групата е избрана от слушателите на радио Z-Rock да участва в конкурс „Зелената песен на България” и записва песента „Дива птица“, с която печели и наградата за текст. Der Hunds триумфират на престижния музикален фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген в средата на януари 2017.

Тази есен Der Hunds отдадоха почит към Chris Cornell с концерт-трибют в негова памет и направиха турне в по-големите градове на България.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.