Фронтменът на The Answer издава соло албум

Cormac Neeson от ирландската банда The Answer ще издаде първия си соло албум White Feather през 2018 . Дискът ще бъде записан в Нешвил в началото на януари, с продуцента Blue Miller – член на Julia и част от екипа на Bob Seger, преди да издаде три соло албума и да създаде музика, наградена с Еmmy, за документални тв програми.

„Това очевидно е ново за мен и означава, че трябва да си взема кратка почивка от дейността с The Answer“, казва Neeson. „Имах чудесната възможност да пиша с едни от най-добрите автори и артисти в Нешвил в последните 12 месеца и това добави енергия и фокус, които ще дадат на албума своя уникална идентичност.“

White Feather ще бъде в стил, повлиян от Америка, кънтрито, ирландския фолклор и делта блуса. Чрез серия от добре изпипани интроспективни песни, Neeson ще представи фантастичен нов звук, който се черпи от собствените му, дълбоко лични преживявания, от катаклизмите и сеизмични промени през последните години.

Демо версия на песента „Whole Again“ вече е онлайн. „Написах тази песен с добрите си приятели Lisbee Stainton и Blue Miller в първия ми ден в Нешвил“, разказва изпълнителят. „По отношение на темата, Lisbee и Blue бяха така добри да ми позволят да поведа разговора към първите дни и седмици от живота на сина ми, които той прекара, борейки се за живота си в болница в Белфаст. Разговорът ни бързо премина в много емоционална, но наистина важна среща за нас. Това беше перфектният старт на живота ми в Тенеси.“

Освен Miller, White Feather се очаква да включва съвместна работа с много от водещите автори на кънтри песни в Нешвил, включително Corey Lee Barker, Steve O‘Brien, James Elliott и Allen McKendree Palmer.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.