Five Finger Death Punch направиха премиера на видеото към “When The Seasons Change”

Five Finger Death Punch пуснаха видеото към новия си сингъл “When The Seasons Change” – актуалното парче от последния им албум And Justice For None, който излезе през май.

Групата е посветила видеото на полицаите и първите, отговарящи на сигнала за опасност по целия свят, включително армейският ветеран и полицай Charleston Hartfield, който загуби живота си по време на стрелбата през 2017 в Лас Вегас, който използва тялото си, за да защити другите.

“Вместо да ви даваме някакви цитати за музикалното видео, ето ви малко данни, над които да помислите. Лекарските грешки са третата по величина причина за смърт в САЩ, веднага след сърдечните заболявания и рака. Според някои проучвания, средно 250 000 човека умират ежегодно заради медицинска грешка”, обясни китаристът Zoltan Bathory. “За разлика от това, полицаите допускат около 50 грешки с фатален край на година, това е с 245 950 по-малко – и повечето са заради светкавично взети решения в опасна ситуация. Разбира се, загубата на живот е винаги трагична, но не клеймим лекарите, не ги обиждаме, демонизираме и лишаваме от уважение. Те правят всичко по силите си и би било точно толкова нелепо и нечестно, колкото е антиполицейската пропаганда напоследък.”