Five Finger Death Punch се разделиха официално с Jason Hook, обявиха заместника му

Five Finger Death Punch потвърдиха официално, че китаристът Jason Hook е напуснал групата през февруари и обявиха името на наговия заместник.

В края на 2019, Hook претърпя операция на жлъчката, което принуди Five Finger Death Punch да отложат три дати от турнето си. Когато в началото на годината групата отново тръгна на концерти в Европа, китаристът напусна турнето по-рано, поради необходимостта от „допълнително време за възстановяване“, гласеше официалното изявление на групата.

Мястото му ще заеме британският китарист Andy James (екс-Fields of the Nephilim), който така или иначе го замества от 2019 насам. James участва в „Broken World“ – едно от петте досега неиздавани парчета, които ще се появят в албума с най-големите хитове на групата, Decade of Destruction, Volume 2.

„Jason е изключителен китарист, така че за заместник трябваше да му изберем някой на върха в областта си. Някой като Andy James, който вече е известен като виртуоз и има качествата да заеме мястото на Jason пълноценно“, казва Zoltan Bathory за новия член на групата. „Andy завърши турнето с нас през февруари, така че е минал през проверката на огъня. Веднага си паснахме и в музикално, и в лично отношение, така че изборът му беше очевиден. Даже сме родени на една и съща дата… На някои неща просто им е писано.”

Hook благодари на феновете на Five Finger Death Punch за подкрепата им: „Имал съм удоволствието да срещна толкова много от вас лично. Благодаря ви за безкрайните истории как музиката ни е докоснала сърцето ви по един или друг начин! Но най-хубавата част от това да съм на турне през последните 12 години, без съмнение, беше да свиря на китарата си и да виждам радостта по лицата ви всяка вечер. Това ще ми липсва повече от всичко друго.“. И добави: „Що се касае до причината за напускането ми… ами, всъщност няма такава. Бил съм част от групи цял живот и просто чувствам, че всичко хубаво, което бих могъл да направя тук, вече съм го направил. Време е да предам палката и да поема към нови предизвикателства.“

Фронменът Ivan Moody също изпрати благопожелания на Hook. “Точно му се обадих, за да го поздравя за скорошната му сватба и се надявам да намери спокойствие и щастие“, каза той. „Що се отнася до нас, наистина съм развълнуван да продължим да работим с Andy и нямам търпение тази лудница с Covid да приключи, за да можем да тръгнем отново на път.”

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.