Един от най-големите хитове на Whitesnake е бил написан за B.B. King

David Coverdale потвърди нещо, за което се спекулираше отдавна – първият голям хит на Whitesnake, „Fool For Your Loving“, издаден през 1980, оригинално е бил създаден за блус легендата B.B. King.

Във видео, публикувано от Whitesnake, Coverdale коментира произхода на песента, описвайки как той и китариста Mick Moody първоначално работели по песента, написвайки предприпева и припева, но не харесвали куплетите, които им идвали. Тогава другият китарист на Whitesnake, Bernie Marsden, поел щафетата и измислил нов куплет.

Преди това обаче Marsden интервюирал B.B. King за британско списание и King предложил бандата да напише парче за него. Мислейки си, че „Fool For Your Loving“ ще е много подходяща за King, групата записва демо, но толкова харесват резултата, че решават да добавят знаковите си рифове и да запазят парчето за себе си.

Coverdale пояснява: „Една от идеите беше – мисля, че B.B. тогава работеше с The Crusaders, така че се получаваше един наистина фънки, джазиран груув, и точно така си представях да звучи „Fool for Your Loving“ за него… След това обаче ни основния мотив и си казах „О, хайде де“. С Birch се псогледахме и си казахме „Мисля, че трябва да си задържим това“. Съжалявам, B.B. И това се превърна в първия ни голям международен хит.“

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.