Dream Theater с нов албум и концерт в България

Звездите на прогресив метъла – Dream Theater, са готови с новия си албум “Distance over Time”. Това е 14-ти студиен албум на рок титаните.

Той ще излезе на 22 февруари от Вирджиния Рекърдс/Sony Music, но вече е наличен за предварителни поръчки.

От новия албум има издадени до момента два официални сингъла – “Untethered Angel” и “Fall into the Light“.

Заедно с новината за новия албум, двукратно номинираните за Грами музиканти от Dream Theater, обявиха и мащабно турне в подкрепа на новия проект и в чест на 20-годишнината от излизането на петия им студиен албум, “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999)”, изиграл огромна роля за успеха им.

Световното турне на Dream Theater минава и през България като групата ще изнесе концерт в София на 03/07 в зала 1 на НДК.

Dream Theater споделят, че новият албум е с по-тежко звучене, “стегнат и фокусиран” в сравнение с предишния им проект (“The Astonishing”, 2016г.). Първата песен, която написват за албума е “At Wit’s End”, а целият творчески процес протича само за 18 дни, когато през юни м.г. музикантите се събират в частно имение в Ню Йорк. В съседство е и студиото, където протичат звукозаписните сесии.

“Беше истински летен лагер. През цялото време бяхме заедно и това направи създаването на албума едно наистина вълнуващо преживяване. Мисля, че песните отразяват енергията, която се получи там. Беше забавно на този етап от кариерата ни, да се впуснем в подобно приключение”. – разказва вокалистът James LaBrie.

Групата добавя още, че по отношение на звученето и бързината, с която е създаден, “Distance over Time” се доближава до концепцията на албума им от 2003 година – “Train of Thought”.

  • Sign up
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.