Dave Grohl ще запише епичен 25-минутен инструментал

Фронтменът на Foo Fighters сподели в скорошно интервю, че планира да запише 25-минутно инструментално изпълнение, композирано и изпълнено изцяло от него. “Имам си студио, EastWest в Ел Ей, където ще разположа широк набор от инструменти – няколко комплекта барабани, куп китари, бас, ритъм и лийд”, коментира Grohl.

“Ще натисна “Запис” и просто ще оставя времето да върви. Ще запиша първо едните барабани, после следващия комплект, върху него. След това ще направя същото с китарите, всяка от които ще звучи по различно време на инструментала.”

Имайки предвид увлечението на Grohl в последно време по документалните проекти, камерите ще записват всичко. “Най-хубавото е, че всичко ще се заснеме от множество камери, така че към края ще видите и чуете една песен, свирена 25 минути, от шест различни варианта на Dave Grohls, свирещ всяка нота, на всеки инструмент, от началото до края, в един дубъл,” допълва музикантът.

Grohl сподели, че проектът го е довел до множество безсънни нощи, в които се е опитвал да напише и запамети всички части на изпълнението, но сега няма търпение да се върне вкъщи, за да започне работата по него. Той обаче не се тревожи как ще реагират феновете на идеята, защото за него е предизвикателство: “Ако искам да запиша 25-минутен инструментал, да напиша цялата музика, да изсвиря всички инструменти, за да го заснема и дори, познайте, може би дори да го издам? Ще го направя. Просто защото мога.”