The Darkness показаха текстовото видео на „Heart Explodes“

Излезе официалното лирик видео към „Heart Explodes“, новата песен на The Darkness, част от предстоящия нов албум на британците – Еaster Is Cancelled, който ще излезе на 4 октомври.

Easter Is Cancelled е първият концептуален албум на групата в историята й. „В последните си дни, човечеството трябва да обмисли екзистенциалната истина на съществуването. The Darkness, вашият авангард в житейския път, са се взрели в бездната. Наблюденията ни от ръба й ви представяме в новия си албум“, обяснява фронтменът Justin Hawkins.

„Това хиперболизирано комюнике изследва бруталността на човек към човека, дихотомиите, в които живеем и алтернативните реалности, които съществуват успоредно с нашето ограничено разбиране за вселената. Цикълът на песните дефнира човешкото съществуване в притча – за бавната, надвисваща смърт и финалното славно прераждане на рок енд рола.

„Прекарахме безкрайни месеци в студиото, в музеи, духовни убежища и места за учене, разкривайки все по-дълбоки слоеве на истината, преведени в звук и записани за вечността. Резултатът е буквално библейска разработка и тези, които твърдят, че рок енд ролът е музиката на дявола, следва да чуят албума и да разберат, че той, всъщност, е гласът на Бога.“

„Това е най-грандиозното заявление, което група в правила някога, и търсенията ни си взеха своето. В хода на постигането на подобна мащабна цел изтеглихме гранична линия и това ще последният традиционен албум на The Darkness – след като сме застанали срещу вечното и ултимативното, сега трябва да преминем към нови артистични форми на изява. Бъдещето е отворена врата. Кой е зад нея?“

Десетте парчета в албума изследват ролята на рок музикантите във варварската култура днес и тяхната почти божествена отговорност да се противопоставят на статуквото – нещо, от което повечето знаменитости сякаш са се лишили, в полза на лесна слава.

Easter Is Cancelled – съдържание:
01. Rock And Roll Deserves To Die
02. How Can I Lose Your Love
03. Live ‘Til I Die
04. Heart Explodes
05. Deck Chair
06. Easter Is Cancelled
07. Heavy Metal Lover
08. In Another Life
09. Choke On It
10. We Are The Guitar Men

The Darkness ще разпространяват посланието на Easter Is Cancelled на турне в Обединеното кралство и Ирландия тази зима, стартирайки през ноември 2019.

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.