Д-р Милен Врабевски на гости в „Голия обяд“ днес

Д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска памет, дойде в студиото на Z-Rock с новината, че вчера правната комисия на албанския парламент е приела поправката за признаване на българското национално малцинство в Република Албания.

Дългогодишната работа на Фондация „Българска памет“ в лицето на д-р Милен Врабевски и подкрепата на д-р Андрей Ковачев по казуса в крайна сметка дават резултат. Проектозаконът предстои да се гласува от албанския парламент на 19 октомври. Eвродепутати от различни държави също написаха писмо до парламента на Албания, в което призоваха българското национално малцинство да бъде признато. Ако поправката бъде приета, това ще бъде исторически момент за България.

Д-р Врабевски, който е автор на рок музика и продуцент, беше специален гост за 11-тия рожден ден на Z-Rock . В Голия Обяд на Елена Розберг той избра за празничния плейлист легендарни песни на Led Zeppelin, Whitesnake и The Beatles. Слушахме и негови песни от албумите на Intelligent Music с участието на световните звезди Саймън Филипс и Нейтън Ийст и вокалистите Джоузеф Уилямс от Тото, Джон Лоутън, Джон Пейн от Asia и Карл Сентънс от Nazareth.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.