The Cranberries издават последния си албум през април, чуй първия сингъл от него

Тридесет години след като се събраха, първоначално под името The Cranberry Saw Us, The Cranberries ще пуснат осмия си и последен албум, In The End, на 26 април.

In The End – съдържание:
01. All Over Now
02. Lost
03. Wake Me When It’s Over
04. A Place I Know
05. Catch Me If You Can
06. Got It
07. Illusion
08. Crazy Heart
09. Summer Song
10. The Pressure
11. In The End

Продуцирани отново от Stephen Street, 11-те парчета слагат точка на забележителната кариера на групата. С обявяването на албума, бандата представи и първия сингъл от него, “All Over Now”.

Създаването на In The End започва през май 2017, когато групата е още на турне. До зимата на 2017 Noel и Dolores са написали и записали демота на 11-те песни, които стават и финалната селекция за албума. “Dolores беше толкова развълнувана от перспективата да запише този албум и да бъде отново на път, за да го изпълнява на живо”, припомня си Noel.

Преодолявайки болката си от загубата на вокалистката, Noel, Mike и Fergal прослушали песните отново и след като се убедили, че имат силен материал в ръцете си, който ще бъде на нивото на музикалното наследство на групата, с подкрепата на семейството на Dolores, решили да я почетат, като го довършат и издадат.

Коментирайки албума, майката на Dolores казва: “Тя ми липсва неописуемо, липсва на цялото семейство. Но не мога да си представя по-добър начин да се отбележи първата година, в която не е с нас, от това да отпразнуваме живота й с издаването на последния й албум с групата. Тя се вълнуваше невероятно за него и нямаше търпение да го издадат. Не се съмнявам, че сега е щастлива от обявяването му.”