Чуйте новото парче на TOTO “Spanish Sea”

Феновете на TOTO получават втори поглед към неиздадените материали от предстоящата компилация на бандата 40 Trips Around The Sun в лицето на “Spanish Sea” – нова песен с някои стари съставки.

Китаристът Steve Lukather обясни, че “Spanish Sea” е било завършено миналата година, използвайки материали, оригинално записани от групата за албума Isolation (1984). Освен, че се възползва отчетливо от технологичния напредък в студиото през годините, то дава шанс на членовете на TOTO да направят нещо ново с починалите бивши членове на групата – барабанистът Jeff Porcaro и басистът Mike Porcaro.

“От една страна беше магическо, защото е истинско. Това са те.” – каза Lukather миналата година. “Начинът, по който Mike и Jeff свиреха заедно – това беше сякаш един мозък и четири ръце. Можете да усетите личностите им, да ги чуете как говорят между дублите. Това точно не влезе в албума, но беше щуро. Беше истинското емоционално изживяване. Но в същото време беше наистина готино и се радвам, че хората ще могат да ги чуят поне отчасти.”

40 Trips Around The Sun – съдържание:
1. Alone
2. Spanish Sea
3. I‘ll Supply The Love
4. I‘ll Be Over You
5. Stranger In Town
6. 99
7. Struck by Lightning
8. Pamela
9. Afraid Of Love
10. I Won‘t Hold You Back
11. Jake To The Bone
12. Stop Loving You
13. Lea
14. Hold The Line
15. Georgy Porgy
16. Rosanna
17. Africa

Заедно с хитовете и любимите на фенове песни, албумът включва и друго неиздавано досега парче – “Struck by Lightning”.