Чуйте изключително редкия Коледен запис на Paul McCartney от 1965

Докато The Beatles се готвят да реализират The Christmas Records – официален рилийз на диска, който издават всяка година за фен клуба си, изключително рядък запис (със само три съществуващи копия), направен от Paul McCartney за неговите колеги от бандата по време на Коледните празници през 1965, се появи онлайн, пише ultimateclassicrock.com.

Албумът е бил открит от Dangerous Minds, които също така споделят и интервю с McCartney от 1995, където той говори за него. “Имах два магнетофона, които бях приготвил за записа”, казва McCartney през 1995, “в които си правех експерименти като онези в “Tomorrow Never Knows”. И веднъж насъбрах едни луди неща в едно, само за другите от бандата. Нещо, което те да си пуснат вечерт, за забавление.”

“Беше като програмата в списание”, продължава той, “пълно с шантави интервюта, експериментална музика, повтарящи се етюди, някои парчета, които аз знаех, но другите не бяха чували, беше просто компилация от странни неща. Занесох записа в студиото на Dick James и те ми баправиха три записа. За съжаление качеството им е такова, че те се изтъркват, ако ги слушаш седмица-две. Но вероятно лентата от записаната ми касета все още някъде се пази.”

Изглежда е бил прав. В 18-тата минута на записа можете да чуетe как McCartney имитира американски диджей, представящ някои от любимите си записи по онова време – “Unforgettable” на Nat King Cole, “Someone Ain‘t Right” на Peter and Gordon, “I Get Around” на Beach Boys, “Heat Wave” на Martha and the Vandellas, “Don‘t Be Cruel” на Elvis Presley и “Down Home Girl” на Rolling Stones. “Все едно си се напушил”, обобщава казва McCartney пред Barry Miles.