Bon Jovi оглавиха фенския вот за Залата на Славата

Шансовете на Bon Jovi за влизане в Рок енд Рол Залата на Славата току-що се покачиха. Макар че официалният списък няма да бъде обявен преди 13 декември, бандата има основания за повишено самочувствие, тъй като спечели вота на феновете.

В последните години Залата реши да даде шанс на феновете да имат силата на един вот и така могат да влияят на гласуването за номинирате. Тази година Bon Jovi водеха в класирането на фенския вот от началото на гласуването до самия му край, събирайки впечатляващите 1 162 146 гласа.

Залата на Славата разкри имената на петимата, които печелят най-голям брой от гласовете на феновете: Вon Jovi, Moody Blues, Dire Straits, The Cars и Judas Priest. Предишни лидери на фенския вот бяха Rush, KISS, Stevie Ray Vaughan, Chicago и Journey.

Тъй като метълът е видимо по-слабо представен в Залата, е особено окуражаващо, че Judas Priest са получаили толкова висок вот от феновете – 538 508 гласа. Нещата обаче не изглеждат толкова обещаващи за Rage Against The Machine, поне според феновете, които са ги класирали едва 13-ти в класацията.

Випуск 2018 на Рок енд Рол Залата на Славата ще бъде награден по време на официалната церемония на 14-ти април в Кливланд.