Бившият фронтмен на HIM Ville Valo с нова група и предстоящ албум

Бившият вокал на HIM Ville Valo разкри новата си банда – Ville Valo & Agents, която вече е готова и с дебютния си сингъл.

Ville е обединил усилия с Esa Pulliainen, китарист във финската група Agents, за да запише албум с песни на покойния финландски рок енд рол изпълнител Rauli Badding Somerjoki. Първият им сингъл, кавър на песента му „Orpolapsi Kiurun“ („Orphan Child Of The Skylark“), ще излезе на 21 септември, а през 2019 ще последва и албумът.

“Историята започна преди три години”, казва Pulliainen, чиято група е свирила с Badding през 80-те. “Когато намерих три демо касетки из чекмеджетата си, изпратени ми от Badding навремето, знаех, че трябва да се свържа с Ville веднага. Наясно съм, че никой не познава Badding по-добре. И съм много щастлив, че успяхме да финализираме проекта. Badding е искал тези песни да се запишат и макар да отне 30 години това да се случи, удържах на обещанието си.“

Badding е икона във финландската музика. Роден през 1947, той издава поредица соло албуми през 70-те и 80-те, преди да си отиде от алкохолизъм през 1987, на едва 39 години.

HIM се разделиха след прощално турне през 2017. Ville каза в миналогодишно интервю, че работи по солов материал: “Имам готови разни по-арт късчета – не знам още дали стават за нещо, но на мен ми харесват.”

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.