Бившият барабанист на Bullet for My Valentine събра бандата Kill the Lights, чуй първия им сингъл

След като един от основателите на Bullet for My Valentine Michael “Moose” Thomas напусна уелската формация преди няколко години, за да се посвети на семейството си, през 2019 барабанистът се завръща отново на сцената с новата си група Kill the Lights.

“Изключително съм благодарен и развълнуван да се завърна. Нямам търпение всички да ни чуят”, не крие вълнението си Moose, в чийто нов проект влизат още вокалът James Clark (Throw the Fight), китаристите Jordan Whelan (Still Remains) и Travis Montgomery (Threat Signal), както и басистът Davey Richmond (Glamour of the Kill).

“Когато се разделих с предишната си банда, в музикално отношение бях в пълна стагнация – работех адски много, но реално тъпчех на едно място” продължава Moose. “Свързах се с Jordan и му пратих смс “Имаш ли някакви рифове, които ти се подмятат наоколо?” и преди да се усетя, той ми беше пратил 30 или 40 песни. Аз казах “Ъм… добре….” – не можех да повярвам на очите си.”

“Пиша песни като хоби”, обяснява Jordan, “което значи, че пиша всеки ден, независимо дали е за група или не. Познавам Moose от 19-годишно хлапе. По забавно стечение на обстоятелствата, първото му турне в САЩ беше да подгрява моята група, но той каза, че трябва да отидем на турне в Обединеното кралство заедно – което накрая спечели наградата за турне на 2006 на сп. Kerrang!”

Фронтменът James Clark кандидатства при тях с демо на това, което в последствие ще се превърне в дебютния сингъл на групата, “The Faceless”. “Всички искахме нещо свежо, а за мен беше и отличен начин да върна духа на класическия метъл, от типа на Iron Maiden или Judas Priest, който ми се струва позагубен през годините, но представен по нов начин”, казва вокалът.

“The Faceless” е продуцирана от Colin Richardson (Slipknot, Trivium, Machine Head), а видеото е режисирано от Video Ink.