Бивши членове на Trivium създадоха Blacknova

Бившите членове на Trivium Travis Smith и Brent Young обединиха сили отново в нова хард-рок банда – Blacknova. Новата група пише и записва дебютно ЕР, като смята да го реализира през пролетта на 2018. Дебютният им сингъл “Eclipse From Within” ще бъде придружен от видео.

Формирането на Blacknova всъщност започва през 2015, когато Smith се среща с колегата-музикант Rob Adams, с когото бързо се сприятеляват и скоро след това започват да обсъждат идеята за създаване на собствено музикално студио. След малко проучване, в крайна сметка го създават за около 6 месеца. Приятелят от детството на Travis – Brent Young също се присъединява към звукозаписните сесии като втори китарист и не след дълго става очевидно, че новосъздавалото се трио има неоспорима химия.

Първоначалните намерения на групата са просто да се съберат, да свирят музиката, която обичат и да се забавляват, а не правят концерти и да ходят на турнета. Но колкото повече музика пишат, толкова повече и приоритетите им започват да се насочват именно в тази посока. Последният етап в развитието на групата идва, когато решават да направят промяна в състава. След няколко проби, които не пасват, Young решава да се завърне на бас китарите и да поеме ролята на вокал, а групата решава да остане само от трима членове.

Стилът на Blacknova се описва като хард рок, хевиметъл, прогресивен рок и груув рок. Бандата е повлияна от други банди като Dream Theater, Erra, Sevendust, Tool, Machine Head, Shinedown, Guns N’ Roses, Metallica, Iron Maiden и Megadeth.

Blacknova ca:
Rob Adams – китари и беквокали
Travis Smith – барабани
Brent Young – вокали, баскитара