Б.Т.Р. представят албума Невидими стени с мащабно шоу в зала 1 на НДК

Дванайсетият поред студиен албум на Б.Т.Р. Невидими стени излиза на музикалния пазар този месец и ще бъде представен от групата с концерт-спектакъл в зала 1 на НДК на 29 март.

Шоуто ще бъде първата мащабна изява на голяма сцена за групата в последните 3 години и ще отбележи 25-годишния юбилей на рок бандата. Интересът към шоуто е огромен и след като повечето места в залата бяха изкупени, в продажба са пуснати и допълнителни места на втори балкон в зала 1 на НДК на цени от 25 и 30 лева.

На 29 март любителите на твърдия звук ще чуят за първи път на живо песните от новия албум Невидими стени, както и някои от вечните хитове на бандата в изпълнение на Атанас Пенев – вокали, Славчо Николов – китара, вокали, Иван Калфов – бас-китара, Илиян Диков – барабани. Заедно с тях на сцената ще се качат и гост-музикантите Ясен Велчев /ТЕ/ – пиано, Антоний Георгиев /АХАТ/ и Добромир Поликов – китара.

“Невидими стени” е името на първия сингъл от албума, който бе приет много добре от публиката. Решихме да кръстим така и албума. Смятам, че Невидими стени си поставя всеки от нас понякога. Те са нашите окови, които ни пречат да направим нещата, които искаме”, разказва Наско.

В стилово отношение новият албум в дискографията на групата е завръщане към по-здравия саунд. “Така почувствахме песните. През годините в работата ни е водила емоцията и всеки в групата допринася с това, което чувства. Понякога ни води текстът, понякога музиката. Понякога и двете се раждат едновременно”, разкри повече за албума Славчо Николов, който е автор на музиката и текста на всички песни в Невидими стени, с изключение на въздействащия текст на Александър Петров към песента, създадена за актьора Христо Мутафчиев.

Билетите за концерта-премиера на 29 март 2018 са в продажба ексклузивно на ticketportal.bg, в Билетен център на НДК.