Armored Dawn ще подгряват HammerFall у нас

Armored Dawn се присъединяват към концерта на HammerFall у нас тази есен. Събитието ще се проведе в столичната зала “Универсиада” на 26 октомври 2018 от 19:00 часа.

Armored Dawn са едно от откритията на бразилската пауър метъл сцена. Създадени едва през 2014 в Сао Паоло, Бразилия, групата лесно печели фенове и има зад гърба си множество изнесени концерти. В Бразилия са подгрявали за групи като Megadeth, Symphony X, Tarja, Marillion, Offspring и Sabaton. Благодарение на турнето с Fates Warning през 2017 бразилците се представиха и в големите градове на Германия, Холандия, Чехия, Унгария и Словакия, а тази година феновете успяха да ги видят и на няколко фестивала.

Дебютният албум на бандата Power of Warrior (2016) е продуциран от Tommy Hansen (Helloween, Jorn), записан е в Дания и е миксиран от легендата Peter Tägtgren (Hypocrisy, Amon Amarth, Children of Bodom). Албумът беше оценен подобаващо от големите медии в Европа, Америка и Япония, а Revolver Magazine дори го нарекоха “Епичността на Iron Maiden в бразилски стил”.

Тази година излезе вторият албум на групата, озаглавен Barbarians in Black, продуциран от Kato Khandwala (Papa Roach, My Chemical Romance) и Bruno Agra (We Are Harlot). Миксирането и оформянето на музиката е направено от Seeb Levermann (Orden Ogan, Rhapsody Of Fire).

Билетите са в продажба онлайн и в мрежата на Евентим. Първите билети на цена от 45 лева се разпродадоха за часове. В момента и до деня на концерта, цената е 50 лева, а в случай на останали места в деня на събитието и на място в залата, цената на входа ще е 55 лева.