Arcade Fire разкриха, че готвят кратък филм, виж трейлъра

Arcade Fire не почиват на стари лаври – не само са автори на някои от най-вълнуващите представления на живо в последно време, не само се стремят всеки албум и видео да са визуален спектакъл, но сега са направили още една стъпка по-напред и са заснели филм.

Канадците, които издадоха своя пети студиен албум Everything Now миналата година, показаха трейлъра на филма, който ще включва “разказ, който се развива в рамките на пълни представяния” на песните “Put Your Money on Me” и “We Don’t Deserve Love” от албума. Продукцията е режисирана от режисьора на видеоклипове David Wilson (Tame Impala, Arctic Monkeys, David Guetta), работил с групата по видео в предишния им албум Reflektor, и включва харесваната от критиката австралийска актриса Toni Colette, както и самата група, в ролята на самите себе си.

Фронтменът на Arcade Fire Win Butler коментира: “Концепцията на двойното видео много ни харесва, винаги сме харесвали песните, които са били оформяни като А и Б страни… а тези песни изглеждат перфектни заедно. David работи страхотно с нас още от Reflektor, а сега най-сетне успяхме да работим и с Toni, което много искахме да направим от доста време насам”.