Daniel Eliseev Project с дебютен авторски албум

Българският прогресив рок проект D. E. P. (Daniel Eliseev Project) ще представи първия си авторски албум с концерт в Sofia Live Club. Събитието предстои на 8 ноември, четвъртък.

Албумът е озаглавен Night Shadow и съдържа осем прогресив рок композиции на световно ниво. Пилотният  му сингъл се казва Alter Ego, а песента вече звучи в българския ефир.

В Night Shadow могат да се доловят музикални препратки и инспирации от най-ярките представители на прогресив рока – Yes, Gentle Giant, Rush, Kansas, King Crimson, Porcupine Tree, Spock’ s Beard, Steven Wilson.

Създателят на Night Shadow е Даниел Елисеев-Мариновски. Той е продуцент, автор на музиката и аранжиментите, електрическата, акустична и класическа китара, клавишните, програмирането, бас китарата и бекинг вокалите в три от композиции в албума.

На първо място той е дългогодишен учител по китара, който през 2017 г. създава  D. E. P. с конкретна цел.  Инструменталистът иска да обедини страхотни музиканти, с които да издаде авторската си музика в албум, вдъхновен и посветен на един от най-близките му хора – неговата майка.  Ето че успява да го направи.  Премиерата му предстои на специален концерт в Sofia Live Club на 8 ноември от 20 ч. Входът е свободен.

В Night Shadow силно участие има Константин Джамбазов – вокалист с  впечатляващи височини на гласа си. Той има издадени над 10 солови албума, а в портфолиото му стоят колаборации с имена като Джо Лин Търнър и Николо Коцев.

Популярният с работата си с много български артисти като Милена, Джанго Зе, Остава, Ирина Флорин, Каризма, Дони и Нети, Георги Варамезов е на барабаните, а Венци Павлов от Liquid Pension, Boko Blues Band и Bluestream държи бас китарите.

Женските партии и бекинг вокали са от колоритната Анелия Тотева, позната като вокалист на Sekta, Rush Tribute Sofia и Davy Jones.

Гости в  албума са музикантите Калин Тонев, Емил Михов, Сара Паносян и продуцентът и композитор Павел Стойчев-Surbahar.

Night Shadow предстои да бъде издаден от чилийския лейбъл за прог рок музика Mylodon Records.